Myset med att göra paketeringar

Myset med att göra paketeringar

Bild av nya paketeringen printad (blev ett meck, är så störigt när det man printar inte är samma färg printat som på skärmen (trots att jag provade olika färg-profiler för skrivaren som borde funkat), men sen kom jag på vad det var som gjorde att det blev fel: hade fel format på originalbilden, hade png skulle vara jpg, och vad glad man blir när man kommer på vad som är fel. 🙏

Sedan har jag vikt alla printade papper. För att få bra vik-linje så använder jag en smörkniv i trä som jag drar över viket. Bra tips om ni ska vika något! :) Jag har alltid gillat att vika papper, att få till bra vik-linjer på 90 grader, vet inte om alla gillar att vika saker, pratas inte så mycket om det, men jag tycker det är så najs när det blir bra vik. 📐

Att göra paketering till produkter är en av mina favoritaktiviteter, det är så mycket att ha i åtanke, som: vad ska förmedlas, vilken information vill man få som kund, hur ska den informationen förmedlas på ett så tillgängligt sätt som möjligt, och som på en gång håller sig inom den estetiska profil jag vill att varumärket har. Liksom både vara vackert och informativt på en och samma gång. Det är lätt att vilja ha med jättemycket information på förpackningar, så man måste sålla och göra avvägningar vilken information som är viktig för kunden, och vilken information som är överflödig.

Sedan så är det själva konstruktionen av förpackningen, som: hur ska den stängas, hur ska den öppnas, vilka funktioner måste ingå och vilka är överflödiga.

Och sedan måste man fundera på hur den ska tillverkas och vilka modifikationer som behövs för det, tex med denna förpackning så hade jag storleks-ikonen på en annan plats, högre upp på förpackningen och i en annan form, vad som hände då var att när jag printade så skars ikonen av på olika ställen på olika papper, och hela ikonen kom inte med (printet printas ut så det är större än pappret, så man måste lägga till lite plats för att ge utrymme för att allt inte kommer med, på grafiskt-design-språk kallas det utrymmet för "bleed"), så då flyttade jag ned storleks-ikonen till en plats där jag är säker på att hela ikonen printas ut. Så det är flera olika steg att ha i åtanke när man gör förpackningar, jag gillar att man måste se det utifrån flera olika perspektiv för att göra en bra förpackning. Så intressant! :)

Varma hälsingar från Clara 

Back to blog