2020-12-11 Stockholmsbaserat företag utvecklar världens första strumpbyxa med ficka

 

TEXT:

Pressmeddelande 1800 Hosiery
11 december 2020

Stockholmsbaserat företag utvecklar världens första strumpbyxa med ficka

Stockholmsbaserade märket 1800 Hosiery har tagit fram den första strumpbyxan med ficka i världen. Strumpbyxan tillverkas i Italien. Allt annat från produktidé till att packa beställningar sköts av grundaren Clara Renhuldt, modedesigner utbildad på Parsons New York.

" Tanken med strumpbyxan är att den kan användas med ficklösa klänningar och kjolar, så man kan lägga sina värdesaker någonstans säkert när man ska ut på dansgolvet. Även för när man reser och inte vill ha sina värdesaker i väskan. " berättar Clara. 

Fickan är placerad i det breda midjebandet som är i starkare stickning än benpartiet, och öppnas med ett nickelfritt YKK blixtlås. Man får plats med t ex en mobil, pass, biljetter och kreditkort. 

" Det måste gå att göra skönare strumpbyxor. “
- Clara Renhuldt, designer & grundare 1800 Hosiery 

1800 Hosiery grundades 2015 och har sedan dess haft fokus på att skapa ökad funktionalitet och bekvämlighet av strumpbyxor. Bland annat med ett brett midjeband utan kompression, och utvecklat knästrumpor i bio-baserad nylon tillverkad av ricinolja. 

Strumpbyxorna med ficka:
https://www.studio1800.se/collections/tights-with-pockets